Lite sent ute? Glömt att fixa påskpynt? Då kan jag dela med mig av ett knep som jag lärde mig av den trevliga Trädtanten på Korpusbloggen för några år sedan.
Man tar helt enkelt några påsk-lämmor och lämmer fast dem på lämplig plats. Kanske i en närbelägen buske? Om man hellre vill hålla sig inomhus sätter man dem i ett ris som man kommit över på förhoppningsvis lagligt sätt.
Sådana här färgglada saker menar jag alltså. De brukar finnas i varje välsorterat hushåll.
Tänk bara på att inte skada grenarna. Dom nyps, dom där lämmorna. Bäst är att sätta dem i tunna kvistar och att passa in kvisten i den där lilla gropen precis vid hopfästningen.
Fortsatt fridfull påsk, allesammans!
Musikanta står för lördagsteman i april. Här är lördagsbloggarna: Gnuttan Helena Karin på Pettas Livsrummet musikanta Malin Olgakatt, Pysseliten och Tove.
Förtjusande! Glad påsk på dig!
Tack! Och tack det samma!
Härligt inlägg! GLAD PÅSK!
Dito!
Haha, dom är ju perfekta och håller i evighet! Tack för tips och snart är det glad påsk.
Ganska snart faktiskt. Var beredd!
Tack för jättefint tips. Jag blir glad av de där påsk-lämmorna hela året runt och använder dem till allt som man kan använda dem. Nu har jag ytterligare ett användningsområde….och ingen höna blir avfjädrad mot sin vilja. Toppen!
Slitstarka, färgglada. Och inga hönor har kommit till skada vid framställningen. Hoppas jag!
En själsfrände till min käre make som är fena på ordlekar! Lämmorna är en av hans favoriter och de är verkligen fina som dekorationer i din björk!
Glad påsk kan man ju säga idag när lidandet ska vara över!
Hoppas förresten att ditt halslidande är över sedan länge nu!
Ehum, Olgakatt, jag tror att Trädtanten möjligen har synpunkter på det där med björk. Träd som träd, tycker jag, men det är nog vi närmare påseende en hängsälg.
Ja, nu har vi deppat klart för i år och kan önska varann Glad Påsk. Och ontet i halsen har äntligen, äntligen försvunnit, för en dryg vecka sedan. Men attans vad det var segt!
Hänget – precis som på barndomshemmets björk – såg jag ju men inte kissarna som ju framträder tydligt om man ser efter! Vilket jag nu gjort.
Såå skönt att de elaka bacilluskerna gett sig iväg!
Utmärkt påsktips! Jag hittade inte mitt påskpynt till att börja med och köpte några blockljus i påskfärger på ica (jag tänkte att det var onödigt att fylla på förrådet med mer pynt) för någonstans finns ju fortfarande mina påskhönor och påskharar. Lite senare på kvällen hittade jag grejorna, men det är extremt lite pynt jämfört med hur mycket julpynt jag har. Det speglar verkligen hur lite jag firar påsken. Här är det mest en lång skön trädgårdshelg! Imorgon får mina stora barn traditionsenligt leta ägg som haren har lagt i trädgården. Thats it.
Glad Påsk!
Det är det som är så fint med påsken: inga måsten. Men det är ju många som tycker vi är lite knäppa med vår mix av hedniskt och kristet och det kanske vi är. Det är bland annat det där förkristna, vårfirande draget som jag gillar med påsken. Men hur påskharen kom in i bilden har jag aldrig riktigt förstått, annat än att det är en tysk påverkan. Vet du?
Nej jag vet inte, men att harar och kaniner är fruktsamma är ju allmänt känt. Tyskarna har visst haft påskhare sedan åtminstone 1600-talet och där gömmer haren äggen i trädgården, precis som hemma hos mej.
Det är det som är så skumt. Harar och ägg? Harar föder levande ungar. Höns lägger ägg. Någon har fått något om baktassen här, tror jag.
Ha! Nu googlade jag lite och hittade en intressant teori om varför vi äter så mycket ägg till påsk. Under fastan slutade nämligen hönorna inte att lägga ägg … nä. Idag klämmer svenskarna i sig 6000000 ägg/timme! (I vår familj blev det inte ett enda ägg ätet idag.)
Det jämnar ut sig för vi åt sammanlagt… det måste bli… 27 ägg! Inget dåligt bidrag till statistiken!
Vi har firat påskaftonen utan ägg eftersom en i sällskapet är svårartat allergisk. Tänk att det gick det också!
Vi kan klara av det om vi ska klara av det… eller nåt. Undrar vilken Ramelrevy det förekom i?
Utmärkt tips med klämnyporna. Jag har ännu inte hunnit sätta dit mina gamla påskfjädrar i björkriset som vi var ute och plockade häromdagen, Mirren, barnbarnen och jag. Björksly växer hur mycket som helst häromkring och det är ju bara bra om man klipper av. Det är möjligen förbjudet att klippa av grenar direkt från trädet.
Ingrid
Det är väl med björksly som med smågranar. Bara att ta. Fråga inte, det blir så krångligt!
Det var något av ett tips det! får se om det får ersätta fjädrarna nästa år… Läste också om både paddor och gammalt toapapper; en inte helt fel påsk tycks ni har haft må man säga.
Påsken var innehållsrik, kan man nog säga. Det fina med påsk-lämmorna är att de kan sitta kvar, år efter år!